Blagoe Delo (Rusland)

Blagoe Delo doorbreekt de uitzichtloze situatie van gehandicapte mensen in de Oeral in Rusland door het aanbieden van een zinvolle dagbesteding.
Projectcoördinator Henk Poppenk heeft in samenwerking met Stichting Befriend fondsen geworven voor de renovatie van de keuken, met dank aan Wilde Ganzen, NCDO en vele anderen.
Blagoe Delo is opgezet in een voormalig schoolgebouw in het dorp VerkhNejvinsk dat ongeveer tachtig kilometer ten noorden van de stad Jekaterinenburg ligt. De locatie van dit project is bijzonder, want VerkhNejvinsk - gelegen aan een meer - kijkt uit op de rokende schoorstenen van de “verboden” stad Novouralsk aan de overzijde. Verboden  omdat de stad alleen toegankelijk is voor haar eigen bewoners vanwege haar “staatsgeheim”: grote centrales en fabrieken voor kernenergie.

Blagoe Delo is, behalve door haar ligging, een bijzonder project vanwege de antroposofische aanpak en omdat er in Rusland nauwelijks voorzieningen zijn voor mensen met een (arbeid)handicap.
Lees verder...

>
Bekijk de project locatie op groter formaat

Engelen in de Oeral
Stichting Befriend heeft -met een subsidie van het NCDO- de documentaire Engelen in de Oeral geproduceerd, waarin Blagoe Delo wordt geportretteerd. Deze film wordt zowel binnen als buiten Nederland gebruikt voor het werven van fondsen en als voorlichtingsfilm op diverse heilpedagogische opleidingen.
Te bestellen via info@befriend.nl
Prijs: € 10,-