Enveloppenactie op Basisschool De Biënkorf

Op Basisschool De  Biënkorf in Amsterdam-Noord wordt in de week voor de herfstvakantie een inzamelingsactie gehouden voor Soorya Udayam Illam. Thomas van Straten,  een leerling van deze school, heeft het kinderhuis begin van dit jaar bezocht samen met zijn moeder. Zijn enthousiasme over deze ervaring heeft de school doen besluiten tot een support actie van het Kinderhuis.
De actie begint met het vertonen van een film over het Kinderhuis in alle klassen. Daarna krijgt iedere leerling een envelop om een mooie tekening op te maken voor de kinderen in India. De envelop gaat mee naar huis voor een donatie.
Iedereen uit de naaste omgeving van de leerling - ouder/verzorger/familie/buren - kan hier aan bijdragen. De inhoud van de enveloppen wordt op school geteld en komt direct ten goede aan het Kinderhuis. De envelop tekeningen zullen rond kerst worden meegenomen naar India en op het project worden geëxposeerd. Vervolgens maken de Indiase kinderen weer een tekening “terug” voor de kinderen van De Biënkorf.

Thomas van Straten 1MB De Biënkorf schrijft:

"In januari van dit jaar ben ik samen met mijn moeder naar het kindertehuis Soorya Udayam Illam geweest. Dit ligt in Zuid India. In dit huis wonen 65 kinderen van 3 tot en met 17 jaar. Ik was daar omdat een school, verbonden aan het kinderhuis, werd ingewijd. De priester kwam op de brommer en er werd een vuur aangestoken in de school. Hoe hoger het vuur hoe meer succes er zou zijn voor de school. Het was een heel hoog vuur, dat was mooi. Het duurde allemaal wel lang. Maar alle kinderen bleven wel twee uur netjes zitten, dus ik ook. Ik heb veel met de jongens gespeeld, gevoetbald en… gekeken hoe de jongens met hun blote voeten en handen in een hele hoge (wel 15 meter!) kokosboom klommen om kokosnoten te halen."