Herman Jordan Lyceum steunt Befriend

De leerlingen verkochten (zelfgemaakte) spullen, verleenden diensten en maakten muziek. De opbrengst was geweldig: € 1.367,-- werd bij elkaar gesprokkeld.Hiervoor kunnen heel veel kinderen naar school. Stichting Befriend bedankt alle leerlingen voor hun creativiteit en hun geweldige inzet. 
In de projectweek voor het derdeklassers hebben honderd leerlingen zich ingezet voor een goed doel. Zij hebben zich verdiept in problemen van derde wereld landen en heel veel verschillende activiteiten ondernomen. De laatste dag van deze projectweek stond voor hen in het teken van microkredieten. Ze kregen een film te zien over een NGO in Zuid-India; Empowerment Foundation. Dit zijn maatschappelijk werkers die ‘selfhelpgroups’ ondersteunen, groepjes mensen die samen kleine bedrijfjes beginnen en dit financieren met een microkrediet.
Maar dit is niet het enige dat Empowerment Foundation doet: het belangrijkste project is een opvang- en onderwijsproject voor kansarme kinderen, Soorya Udayam Illam (huis van de opgaande zon). Hier wonen 70 kinderen in een liefdevolle omgeving. Zij krijgen onderwijs op maat, niet alleen maar in de basisvakken maar ook muziek, wereldoriëntatie en yoga.
 
In de film over het opvangproject komen de kinderen die daar wonen uitgebreid aan het woord. Het was hartverwarmend om iedereen geconcentreerd te zien kijken naar de beelden van deze kinderen aan de andere kant van de wereld, voor wie een dak boven je hoofd hebben en naar school gaan niet zo vanzelfsprekend is als bij ons. Ze vertellen over hun achtergrond, over hun leven nu en over hun toekomstdromen. Hun verhalen inspireerden de derdeklassers om in één dag, met heel veel verschillende activiteiten, geld in te zamelen voor dit mooie project.