In memoriam

Kort achter elkaar bereikte ons de droeve berichten van het overlijden van Sararwathi Devi in India en Charley Klinkenberg in Nederland, twee mensen die op hun eigen wijze betrokken zijn geweest bij Soorya Udayam Illam en Stichting Befriend.

Sararwathi Devi (29 januari 2012)

Saraswathi Devi was bestuurslid van Empowerment Foundation in India. Zij zette zich gedurende haar leven in voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes en het terugdringen van huiselijk geweld. In de jaren tachtig stichtte zij Sakti Illam -'home for battered woman'' , een 'blijf van mijn lijf'huis' in Edyanchavadi village bij Auroville, Pondicherry  Een unicum in die tijd. Saraswathi Devi was sociologe en wist met haar sociale werk gevoelige snaren te raken en in vele levens grote veranderingen teweeg te brengen. Ook voor de kinderen van Soorya Udayam Illam en voor Empowerment Foundation was zij met haar levenservaring en wijsheid van onschatbare waarde. Haar overlijden is een groot verlies. Wij gedenken haar spirit in dankbaarheid en respect. Saraswathi Devi werd 82 jaar.
"We shall overcome!"

Charley Klinkenberg (26 januari 2012)

Als grafisch ontwerper heeft Charley in 2006 de huisstijl voor Befriend ontwikkeld. Hij heeft ons sindsdien, wanneer nodig, met grafische/technische vragen bijgestaan. 
Zijn onverwachte overlijden heeft ons geschokt. Zijn bijdrage aan het 'gezicht' van Befriend zal voortbestaan, en wij zullen hem zo blijven herdenken.