Samenwerking Children Cancer Hospital - Jipmer

Soorya Udayam Illam is door het specialistische Cancer Hospital in Pondicherry (onderdeel van Jipmer general hospital) gevraagd om opvang te bieden aan kinderen die in dit ziekenhuis in behandeling zijn. Het gaat om kinderen uit de armste families die gratis behandeld worden voor kanker. JIPMER is het enige ziekenhuis in Zuid-India die dit aanbiedt; patiëntjes en hun families komen daarom van heinde en verre. Tussen de behandelingen door leven ze vaak met hun ouder/verzorger op straat of in de tuin van het ziekenhuis. Maar ook veel arme kinderen die dichterbij wonen krijgen door hun thuissituatie vaak niet de juiste nazorg.

Dit 'Children Cancer Care Center' zou een prachtige nieuwe bestemming kunnen zijn voor SUI, maar er blijken vooralsnog te veel juridische knelpunten te zijn om dit op een locatie buiten het terrein, en dus de verantwoordelijkheid - van het ziekenhuis uit te voeren. Onderzocht wordt of het ondersteunen van deze kwetsbare kinderen op een andere manier vorm kan krijgen.

Als eerste aanzet gaat Empowerment Foundation in nauwe samenwerking met de maatschappelijk werkersvan JIPMER vijftig zorgpaketten samenstellen voor de meest kwetsbare patiëntjes in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. Ze bestaan o.a. uit hygiëne- en gezondheidsproducten zoals mondmaskers en antiseptische lotions, maar ook wollen mutsen en tandenborstels. Deze ondersteuningspakketten zijn door Stichting Befriend gefinancierd.