Empowermentschool

In de buurt van het opvanghuis Soorya Udayam Illam wonen nog veel meer kinderen die niet naar school gaan of de school vroegtijdig verlaten. 
In India zijn moeilijke leefomstandigheden vaak de oorzaak van leerstoornissen en conflictgedrag bij kinderen, waar het reguliere onderwijs geen weg mee weet. Het percentage zwakke en kwetsbare kinderen dat vroegtijdig uitvalt is daarom erg hoog. De afgewezen en verwaarloosde kinderen gaan zwerven of werken als kindarbeider zonder uitzicht op een betere toekomst.
Vanuit het succes van het alternatieve onderwijsprogramma in het opvanghuis is het plan geboren voor een nieuwe Empowermentschool waar behalve de kinderen van het opvanghuis ook de kinderen uit de lokale omgeving naar toe kunnen. Het project kwam tot stand met steun van vele donorpartners uit Nederland.
Het nieuwe gebouw met vier klaslokalen staat op het terrein van Soorya Udayam Illam en biedt plaats aan ongeveer 150 leerlingen. Lees verder...


Bekijk de project locatie op groter formaat

Met veel dank aan de hierna genoemde organisaties die hebben bijgedragen aan de nieuwe Empowermentschool en het Astra Computerleercentrum.
Lees verder...